Şifre: Şifremi Unuttum
     
Üyelik
  Web Üyeliği
  Kullanım Kuralları
Balmed Hakkında
  Tüzük
  Bize Ulaşın
  Yönetim Kurulu
  Dernek Üyeliği
Kariyer
 
  Kariyer Alanı
Alışveriş
  Mağaza
İlan Panosu
  Emlak
  Vasıta
  Eşya
  Özel Ders
  Diğer



ANILAR
YENİ ASIR 4 HAZİRAN 1982 CUMA
BİNBAŞI'DAN HABER VAR
"NEWYORK - GELİBOLU KÜREKLE"
CUMHUR AYDIN'79
"KAYBOLUYORSUN"

"İLKER GELİŞEN EYAHATNAMESİNDEN"
20 Lima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kralların kenti olarak adlandırılan Lima, 1535´de Ispanyol istilacı Pizarro tarafından kurulmuştur. Plaza Major, 1991 yılında Unesco tarafından olağanüstü koloniyel mimarisi nedeniyle Dünya Kültür Mirasını Koruma Listesine alınmıştır.

 

 

Lima´da birbirinden değişik ve farklı bölgeler bulunmaktadır. Konakladığımız otelin bulunduğu Miraflores, modern bir altyapının oluşturulduğu, hotel, restoran, alışveriş alanları, sanat galerileri, tiyatrolar ve gece hayatinin renkli olduğu bir bölge. Otelimize yürüyerek 10 dakikalık mesafedeki Larco Mar alişveriş merkezi, mükemmel konumu ve manzarası, alış veriş olanakları, bar, restoran ve kafeleriyle günün her saati çok keyifli bir mekândır. Lima’daki Inca Market’de bulunan 100’den fazla irili ufaklı dükkanda da, hediyelik olarak hemen herşeyi bulmak mümkündür.

Huaca Huallamarca ( 6. Yüzyılda Huallalar tarafından yapılmış bir piramit/mabed) , San Martin Meydanını geziyoruz.

Peru´da gastronomi çok yönlü olarak mükemmel örneklere sahiptir. Bir taraftan Pre-Colombian beslenme gelenekleri, Ispanyol istilacıların kısmen Araplardan da etkilenmiş mutfakları, 19.yy. ortalarında Çinli göçmenler nedeniyle oluşan Çin-Peru (Chifa) mutfağı ve siyah kölelerin getirdiği Afrika elementleri bu mutfakta kendini hissettiriyor. Lima´da cok iyi restoranlar bulunmaktadır. Dama Juana, Rosa Nautica, Senorio de Sulco, Mangos bunlar arasında sayılabilir. Bunlardan Pasifik üzerindeki “La Rosa Nautica Restaurant”da www.larosanautica.com Peru´ya veda yemeğimizi yiyoruz.

Başlıca özellikli yemekler :

Cebiche : Taze ve çiğ balık veya deniz ürünlerinin, lime suyu, soğan, kırmızı biberle marine edilerek, mısır ve tatlı patatesle servis edilmesi.

Escabeche : Sirke ile marine edilen balık veya tavuk daha sonra buharda pişirilir ve soğanla servis yapılıyor.

Parihuela : Balık ve deniz ürünleri çorbası

Sopa a la Criolla : Parça etli makarna çorbası.

Lomo Saltado : Soğan ve paprika ile kızartılmış sığır eti dilimleri, kızarmış patates ve pilavla servis ediliyor.

Aji de Gallina : Hafif acılı, krema, peynir, chili biber ve cevizli bir sosla yapılan tavuk, pilavla servis yapılıyor.

Son gün Altın Müzesini gezip havaalanına geçiyoruz.

Dönüş Paris üzerinden.

Bakalım gelecek sefer nerede olacağız?




<<< geri
 
eNroll® CM
BALMED, İzmir Koleji ve Bornova Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği 2017